Header

Jouw airco zonder buitenunit
vanaf € 1.750

Content

Wil je graag airconditioning laten plaatsen?

Een gezond en comfortabel binnenhuisklimaat wordt steeds belangrijker. Een goede klimatisatie voor comfortabele temperaturen zowel in de winter als in de zomer kan je vrijwel alleen bereiken door het plaatsen van een airconditioning.
De nieuwste generatie airconditionings kunnen ventileren, koelen én verwarmen. Een airconditioning kan je dus een all-in-one oplossing bieden voor een comfortabel klimaat in je huis. In de winter kan je met je airconditioning bijverwarmen en ventileren terwijl je in de zomer kan koelen.

Met de huidige klimaatevolutie zien we dat hittegolven steeds frequenter voorkomen in Vlaanderen. In een opwarmend klimaat zal een comfortabele airconditioning een basiscomfort worden voor iedere woning.

Airconditioning kan koelen, ventileren én verwarmen en dus zorgen voor een comfortabel binnenhuisklimaat.

Vraag gratis je offerte aan

Hoe herken je opstijgend vocht?
Hoe herken je opstijgend vocht?

Welke types airconditioning bestaan er?

Bij het plaatsen van airconditioning heb je de keuze tussen 3 soorten opstellingen : de monoblock airconditioning, de single-split airconditioning en de multi-split airconditioning.
Bij de monoblock airconditioning wordt er gekozen om de volledige opstelling in 1 toestel aan de binnenzijde van de woning te monteren.

Het voordeel van deze units is dat er geen aparte buitenunit aan de gevel komt. Dit kan een zeer interessante optie zijn indien je een beschermde gevel hebt of indien je om esthetische of praktische reden ervoor kiest om geen buitenunit op te hangen. De installatie en het onderhoud van deze systemen zijn weinig ingrijpend.

Single-split airconditioning
Bij single-split airconditioning wordt er gewerkt met een binnenmodule met luchtverspreider en brengt men een aparte warmtepomp-aircomodule aan de buitenzijde van de woning aan. Bij single-split wordt er 1 buitenunit geplaatst waarop 1 binnenunit wordt aangesloten. Bij multi-split airconditioning tenslotte, werkt men met meerdere aparte binnenmodules en 1 warmtepomp-aircomodule aan de buitenzijde van de woning.

Multi-split
Bij multi-split wordt het totaalvermogen en de afstand tot de buitenunit berekend om zo tot de ideale warmtepomp te komen die als basis fungeert voor verschillende op zichzelf opererende binnenmodules. Dit is de opstelling die vrijwel altijd wordt gebruikt in hotels, kantoorgebouwen,en andere grote gebouwen.

Waarom opstijgend vocht behandelen?
Waarom opstijgend vocht behandelen?

Waarom monoblock airconditioning plaatsen?

Een monoblock airconditioning had vroeger mindere punten ten opzichte van split-modellen. Met de nieuwste generaties systemen is er echter een evolutie gemaakt die ervoor zorgt dat de monoblock airconditionings qua werkingsgeluid, rendement en koelvermogen evenwaardig of soms zelfs beter zijn dan split-systemen voor dezelfde ruimtes.

Het grote voordeel bij monoblock airconditioning is dat je installatie veel esthetischer kan worden uitgevoerd en bovendien veel minder ingrijpend is in zowel installatie als onderhoud. Dit zorgt er voor dat zowel bij installatie als bij gebruik en onderhoud de monoblock systemen voordeliger uitkomen dan split-systemen. Daarnaast zijn er ook situaties waarin een split-model niet toegestaan is zoals bij beschermde gevels of appartementen of situaties waarbij de plaatsing van een split-module veel te omslachtig zou zijn (koelleidingen via kabelgoten of uitbraak plafond,…).

Voor monoblock airconditionings bestaan vele mogelijkheden, opties en koelvermogens. Aquavent is jouw gespecialiseerde installateur voor ieder type monoblock-systeem en kan je de correcte monoblock airconditioning voorstellen voor jouw ruimte.

Content

Richtprijzen monoblock airconditioning

De prijs van de installatie van een monoblock airconditioning hangt natuurlijk af van welke module en functionaliteiten je kiest. Zo kan je kiezen voor monoblock met of zonder wifi-functie, systemen met een inverter-warmtepomp of een ON-OFF systeem,… Afhankelijk van de keuze en het benodigde koelvermogen stellen we je het beste toestel voor. Voor een correcte installatie moet je rekenen op minimum € 1.750 maar dit kan ook oplopen tot het dubbele afhankelijk van het gekozen model en uitvoering.

Een goede airconditioning hoort in de eerste plaats comfortabel en gemakkelijk in gebruik te zijn. Dat is wel voor iedere klant een persoonlijke keuze. Aquavent stelt je graag alle mogelijkheden voor zodat je de beste keuze kan maken.

Kosten airconditioning

De meeste mensen verwachten dat airconditioning duur is qua installatie en gebruik. De nieuwste generatie monoblock systemen is er echter op voorzien om de elektrische kosten tot een minimum te beperken. De systemen die – Aquavent plaatst, werken altijd op het principe van een lucht-lucht warmtepomp.
Door compressie en decompressie van aircogas wordt en grote energie-efficiëntie bereikt wat zich vertaalt in een zuinige werking.

Voor 3 KW koelvermogen/verwarmingsvermogen is slechts 1 KW elektrisch vermogen nodig. Met inverter-compressoren wordt het debiet en koelvermogen ook aangepast aan de veranderende temperatuur wat zorgt voor een efficiëntie die zelfs nog hoger is. De tijd dat een airconditioning een aanslag was op de energiefactuur ligt dus achter ons.

airco-summer

Content

Monoblock vs mobiel

Een systeem met mobiele airconditioning kan zeer praktisch zijn voor kleine ruimtes of voor koeling van ruimtes aan de koelere zones. Mobiele airconditionings blijven echter zeer beperkt qua koelvermogen, zijn meestal zeer onzuinig en bovendien is het niet altijd even eenvoudig om de afgevoerde warmte efficiënt naar buiten te krijgen zonder terug warmte binnen te krijgen..
Een mobiel systeem heeft namelijk een slang voor luchtafvoer nodig die door een raam of door een gat in de muur geplaatst moet worden. Zo – krijg je een groot deel van de warmte terug binnen in plaats van buiten.
De kostprijs voor het schadeherstel van de muren naar nieuwe staat is zeer afhankelijk van situatie tot situatie.

Om dit in te schatten is er echt wel een expertise en een vaststelling ter plaatse nodig. Aquavent biedt jou ook de mogelijkheid om bepaalde voorbereidingen of afwerkingen zelf uit te voeren om de prijzen zo te drukken. Dit kan handig zijn voor de betere doe-het-zelver.

Comfortabel gebruik

Indien je een plaatsing met een gat in de muur laat uitvoeren, heeft enkel nadelen ten opzichte van een monoblock-module. Het systeem kan immers niet verplaatst worden, verbruikt zeker dubbel zoveel dan een systeem met warmtepomp, maakt meer lawaai dan een gedempt monoblock-systeem en je zal bovendien zelf regelmatig de condensafvoer moeten leegmaken omdat er geen automatische condensafvoer is.

Wil je dus een systeem dat comfortabel in gebruik is met voldoende koelvermogen en een zuinig verbruik dan kiest je meteen voor een monoblock systeem.

CTA overtuigd?

Wil je graag een airconditioning laten plaatsen?

Bel ons gratis nummer 0800 747 47

 

Neem contact op

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Adviseren en informeren
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!