Header

Vochtbestrijding in Antwerpen

Aquavent is jouw expert in vochtbestrijding.

Content

Vochtbestrijding in Antwerpen

Last van vocht in Antwerpen? In Antwerpen zijn er heel wat mensen met vochtige woningen. De oudere woningen in Antwerpen hebben veel last van opstijgend vocht en er zijn vooral veel schimmelproblemen in woningen en appartementen. Antwerpen is drukbevolkt heeft vele oudere statige herenhuizen en arbeiderswoningen waar nooit een waterkerende laag in werd voorzien. Jouw Aquavent voor Antwerpen heeft al talloze woningen in Antwerpen en directe omgeving bezocht om een vochtoplossing aan te bieden dus kent de streek zeer goed.

In Antwerpen moet je echter wel rekening houden met de originele opbouw van bepaalde woningen om geen problemen te veroorzaken op lange termijn. Contacteer dan ook jouw Aquavent met expertise in de regio en de opbouw van de woningen in Antwerpen voor een gratis diagnose en offerte op maat van de specifieke situatie van jouw woning in regio Antwerpen.

Vochtproblemen in Antwerpen laat je over aan een lokale expert die de woningen en regio goed kent

opstijgend vocht
opstijgend vocht

Opstijgend vocht Antwerpen

Het centrum in Antwerpen bestaat uit oude woningen waarbij bij het merendeel van de woningen nooit een waterkering werd voorzien in de muren en er dus opstijgend vocht is. Ook in de omliggende gemeenten en districten zijn er veel oude woningen zonder waterkering of waar de waterkering versleten is door ouderdom. Of je al dan niet ├ęchte problemen hebt met opstijgend vocht hangt vooral af van wat er in het verleden al is gedaan tegen opstijgend vocht, in Antwerpen zijn er veel woningen waar vochtproblemen met opstijgend vocht worden gemaskeerd met valse voorzetwanden. Wil je een oudere woning opknappen en muren afwerken met moderne technieken en strakke wanden, dan zal je wellicht snel met vochtproblemen geconfronteerd worden.

We zien dan ook veel ernstige vochtproblemen bij gerenoveerde woningen waarbij met opstijgend vocht geen rekening is gehouden. Wil je een correcte aanpak van opstijgend vocht op basis van jouw situatie? In regio Antwerpen bestaat er geen betere vochtexpert dan Aquavent!

Kelderdichting
Kelderdichting

Kelderdichting Antwerpen

Voor kelderdichting in regio Antwerpen is Aquavent jouw vakman met de juiste expertise. Onze vochtexpert van jouw regio komt graag bij je langs voor een vochtexpertise in jouw woning in of rond Antwerpen en kent de opbouw van de woningen in en rond Antwerpen. Antwerpen ligt grotendeels op zandgrond. Problematiek van waterinfiltraties in kelders doet zich voornamelijk voor buiten het centrum van de stad gezien er in de stad veel grondwater gepompt wordt om het grondwater onder controle te houden. Ook het oppompen van grondwater bij vele werkzaamheden in de stad zorgt dat het grondwaterpeil laag blijft.

In Antwerpen vinden we vooral veel muffe kelders terug door hoge luchtvochtigheid alsook kelderzwammen. De oude kelders in Antwerpen hebben met hun oude constructie weinig tot geen afdichting en verluchting waardoor de kelderstructuren vochtig zijn. Wat deze problemen van muffe en vochtige lucht met alle gevolgen van dien in de kelders doet ontstaan. Sowieso is de woonoppervlakte van huizen in Antwerpen beperkt dus is het jammer om een nuttige ruimte ongeschikt voor stockage of gebruik te laten door schimmelvorming of muffe geuren. Wil je eindelijk van die vervelende geuren en vochtige kelder af? Neem nu contact op met Aquavent en er komt een vakman langs voor een professionele gegarandeerde oplossing van jouw kelderprobleem.

Schimmelvorming en ventilatie
Schimmelvorming en ventilatie

Schimmelvorming en ventilatie Antwerpen

In Antwerpen zijn er veel mensen met schimmelvorming in hun woning of appartement. In Antwerpen zien we vaak dat de indeling van de ruimtes in de compacte appartementen uit de jaren 50, 60 en 70 ervoor zorgt dat er na het plaatsen van nieuwe ramen niet voldoende ventilatie meer mogelijk is op een natuurlijke manier.
In veel woningen in Antwerpen ontstaan er snel schimmelproblemen bij het na-isoleren door bijvoorbeeld de plaatsing van nieuwe ramen of plaatsing van isolatie in het dak of tegen de gevel. Omdat er niet echt veel kan of mag veranderd worden aan de algemene structuur van de woning in Antwerpen ben je extra gevoelig voor schimmelvorming door het na-isoleren van je woning.

Verluchten in een stadsomgeving is allesbehalve comfortabel en bovendien leven er meer mensen op een beperktere oppervlakte in regio Antwerpen. Dit zorgt ervoor dat een professionele en comfortabele ventilatie in regio Antwerpen eerder een basiscomfort dan een luxe hoort te zijn. Schimmelproblemen laat je best nakijken door een specialist ter zake, Aquavent biedt je de kennis en expertise aan om jouw schimmelprobleem definitief op te lossen.

Services

Welk vochtprobleem stel je vast?

Voor deze problemen
bieden wij een oplossing op maat.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Gratis eerste advies
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!