Header

Aquavent is jouw expert in vochtbestrijding.

Content

Problemen met insijpelend of doorslaand vocht?

In oudere woningen met verweerde gevels kunnen er problemen ontstaan met doorslaand vocht. Indien de woning nog niet met een spouwmuur werd gemetst bestaat de kans dat bij hevige regenbuien de muren het water opslorpen en na een tijdje verzadigen. Indien dit vaak gebeurt ontstaan er dan problemen aan de binnenzijde met doorslaand vocht of schimmelvorming door de vochtigheid van de muren.

Doorslaand vocht zien we meestal bij oudere woningen zonder spouwmuur

Hoe herken je opstijgend vocht?
Hoe herken je opstijgend vocht?

Hoe herken je vochtinsijpeling?

Insijpelend vocht geeft een ander schadebeeld bij geverfde dan bij behangen muren.

Bij geverfde muren zie je snel een “verzilting” ontstaan : de verf lichtjes begint af te bladderen en soms zie je wolkjes zouten op het pleisterwerk tevoorschijn komen. Typisch bij insijpeling is dat deze zouten altijd een band of kring vormen. Bij behangen muren zien we steeds verkleuringen en wanneer je het behang verwijdert, zie je schimmelvorming.

Insijpelend vocht vind je vrijwel altijd aan buitenmuren gericht op het westen of het zuiden. Door de wind en aanvoer van vochtige lucht vanaf deze winstreken noemen we deze gevels ook wel eens de “slagregengevels”.

Bij problemen met slechte raamdorpels kan je insijpeling krijgen op andere gevelzijden maar dit komt vrij zelden voor. Na hevige regens kan je zelf de donkere verkleuringen aan je gevel vaststellen – en zo een probleem met insijpeling blootleggen.

Waarom opstijgend vocht behandelen?
Waarom opstijgend vocht behandelen?

Waarom insijpeling behandelen?

Insijpelend vocht richt veel schade aan aan de afwerkingen binnenshuis. Vocht in je muren zal je niet altijd snel zien maar dat zorgt er wel voor dat je pleisterwerk loskomt, dat er een muffe geur/schimmelvorming ontstaat achter voorzetwanden en dat er zelfs problemen ontstaan met laminaten vloeren of houten deurkozijnen en ramen. Als je insijpeling niet oplost, zullen de herstelkosten enkel hoger worden.

Meestal is het ook zo dat de hogere gedeeltes van de woning meer wind en regen vangen dan de lagere delen waardoor we de ergste gevolgen van doorslaand vocht dikwijls zien in combinatie met schimmelvorming in slaapkamers (hogere verdieping) of badkamers. Uiteraard is dit verschijnsel schadelijk voor de gezondheid.

Waarom een vochtdiagnose laten uitvoeren?
Waarom een vochtdiagnose laten uitvoeren?

Waarom een vochtdiagnose laten uitvoeren?

Bij insijpelend vocht is het belangrijk om uit te sluiten waar de zwakke punten zitten en welke punten allemaal opgelost moeten worden. Het oplossen van een probleem met waterinsijpeling kan complex zijn omdat er soms ernstige herstelwerken nodig kunnen zijn aan gevel (vb opnieuw voegen, barsten dichtmaken) of raamdorpels. Bij een diagnose kan onze specialist ook uitsluitsel geven over de oorzaak. Niet zelden gebeurt het dat een dakgoot of lekkend dak aan de basis ligt van gevelinsijpeling waarbij deze moet worden aangepakt en niet de gevel zelf.

Naast het correct diagnosticeren van de oorzaak dient ook de schade hersteld te worden. Aquavent kan u hierover informeren en samen met u bekijken op welke manier de gevolgschade van de insijpeling kan worden hersteld en behandeld zodat de ruimtes snel terug droog en bruikbaar worden.

Content

Onze aanpak bij insijpelend vocht

Nadat de oorzaak werd vastgesteld zal Aquavent u een voorstel op maat maken voor het vochtwerend maken van uw gevel. Hiervoor zal de specialist een inschatting maken van alle juiste voorbereidingen en herstelwerken om een waterwerende coating aan te kunnen brengen. Aquavent zorgt voor een grondige gevelreiniging en indien nodig gecombineerd met voegherstel zodat een nieuwe waterwerende laag goed in de poriën van de stenen kan indringen.
Indien nodig kijken we ook dorpels en raamaansluitingen na om daar een dichting te voorzien. Bij een waterwering parelt het vocht immers van de gevel af en is het dus zeer belangrijk dat de dorpels waarop dit water terecht kan komen ook waterdicht zijn om problemen te voorkomen.

Tenslotte pakt Aquavent ook uw vochtschade binnenshuis aan. We verwijderen vochtige materialen of zelfs zwammen (indien ernstig) en herstellen alles terug naar een piekfijn gerenoveerde staat om de muren terug te kunnen schilderen of behangen. Op deze manier heeft u partner voor de totale aanpak van uw probleem met insijpeling die ook zelf alle verantwoordelijkheid voor de werken kan dragen.

aanpak

CTA overtuigd?

Overtuigd van onze diensten?

Bel ons gratis nummer 0800 747 47

 

Neem contact op

Garantie opstijgend vocht
Garantie opstijgend vocht

Onze garantie bij insijpelend vocht

Aquavent staat voor een totaalaanpak van zowel de oorzaak als de gevolgschade. We hebben eigen geschoold personeel met ervaring in het vochtwerend maken van gevels en het herstel van vochtschade binnenshuis.

Onze experts zorgen er bovendien voor dat alle pijnpunten op voorhand duidelijk zijn zodat we geen enkele oorzaak uit het oog verliezen en u een garantie van een volledig opgelost probleem kunnen bieden. Bij het uitvoeren van een correcte totaalbehandeling wordt een garantie van minstens 10 jaar gegeven. Uw expert kan u meer uitleg geven over eventueel langere garantieperiodes en types aanpak voor uw gevel.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Adviseren en informeren
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!