Header

Aquavent is jouw expert in vochtbestrijding.

Content

Heb je een vochtprobleem in de kelder?

Een natte kelder is een vaak voorkomend probleem in Vlaanderen. 1 op de 8 woningen heeft een natte of vochtige kelder. Water in de kelder kan diverse vormen aannemen: scheuren of barsten in de muren, plassen op de grond of schimmels op de keldermuren.

Een kelderdichting kan voor jou de definitieve oplossing bieden. Zo bent u zeker dat de structuur en de stabiliteit van jouw woning niet in gevaar komt. Kelderdichting is echter een specialistenwerk, laat dit dan ook over aan de kelderspecialisten met ervaring van Aquavent.

Vocht in de kelder leidt tot structurele problemen, laat jouw kelderprobleem niet aanslepen!

Hoe herken je een natte kelder?
Hoe herken je een natte kelder?

Hoe herken je een natte kelder?

Als je een woning koopt in een droge periode weet je soms niet of een kelder vochtproblemen heeft/heeft gehad of niet. In de eerste plaats let je best op een eventuele “vochtgeur”, dit duidt meestal op hoge vochtigheid en maakt de kelder niet geschikt voor stockage.

Daarnaast kan je soms ook een lijn (aftekening) zien waar water zou gestaan hebben (zouten, dit kan je soms ook zien onderaan houten rekken (rot) of metalen rekken (roest).

Tenslotte let je ook best op bepaalde “interventies” uit het verleden (verdikkingen, extra lagen cement). Een natte kelder is onbruikbaar en ongezond, probeer dit dus zeker op tijd te herkennen.

Waarom een natte kelder behandelen?
Waarom een natte kelder behandelen?

Waarom een natte kelder behandelen?

Kelderdichting is een intensief en meestal ook geen goedkoop werk. Het is echter belangrijk om een natte kelder te behandelen omdat je door een kelderprobleem ook andere vochtproblemen in je huis krijgt (muffe geur, schimmels, optrekkend vocht). Bovendien kan een natte kelder leiden tot problemen met je gestockeerde materialen en structuur zoals bijvoorbeeld de bovenliggende vloer of zelfs barsten in de muren door zettingen of scheuren.

Tenslotte wil niemand een woning met een kelderprobleem graag kopen, de waarde van je huis daalt dus. Een kelderprobleem pak je dan ook best zo snel mogelijk aan om de waarde van je huis te beschermen en hoge kosten door bijkomende vochtproblemen te vermijden.

Waarom is een kelderexpertise nodig?
Waarom is een kelderexpertise nodig?

Waarom is een kelderexpertise nodig?

Kelderdichting is maatwerk. Jouw lokale vochtexpert komt bij u langs en schat de situatie en opbouw van jouw kelder in. Onze experten kennen de opbouw van kelders en kunnen u dan ook correct adviseren wat de juiste aanpak voor water in de kelder zal zijn.

Er is een groot verschil tussen gemetste kelders en betonnen kelders zowel in oorzaak als in behandeling. Eens de opbouw van de kelder met zekerheid kan worden bepaald kunnen de mogelijkheden qua kelderdichting met jou worden overlopen en kan een prijsofferte op maat worden gemaakt.

Content

Hoe maken we jouw kelder droog?

Er bestaan voornamelijk 2 technieken voor het dichten van kelders : De kelderbekuiping en de kelderdrainage. Daarnaast kan het in zeldzame gevallen voorkomen dat er met specifieke dichtingen moet worden gewerkt zoals bijvoorbeeld betoninjecties of doorvoerdichtingen van nutsleidingen meestal in betonnen kelders.

De kelderbekuiping en kelderdrainage heeft elk zijn voor- en nadelen en kan in bepaalde situaties beter toegepast worden dan andere. Het is dan ook belangrijk om de juiste kelderdichtingstechniek toe te passen om jouw kelderprobleem aan te pakken.

Aquavent voert alle kelderdichtingstechnieken uit en kan jou dus steeds onbevooroordeeld een correcte aanpak op basis van jouw specifieke situatie voorstellen.

Wat is een kelderbekuiping?

Bij een waterdichte bekuiping worden de lekkende wanden en/of vloer waterdicht gemaakt door het aanbrengen van een nieuwe waterdichting aan de binnenzijde van de kelderruimte. De waterdichte bekuipingen worden specifiek verwerkt en versterkt met vezels en netten om barsten en lekken in de toekomst te voorkomen.
Essentieel bij een goede kelderdichting is de voorbereiding van de ondergrond alvorens deze aan te brengen alsook de keuze van de producten die moeten worden verwerkt volgens de ondergrond.

Op afstand is het vrijwel onmogelijk in te schatten of jouw kelder gedicht kan worden en met welke producten dit dan zou moeten gebeuren.

Indien je jouw kelder wil laten dichten met een waterdichte bekuiping laat je dus best één van onze specialisten uit jouw regio langskomen voor een uitgebreide diagnose en offerte op maat.

raindrainage

CTA overtuigd?

Graag een gratis vochtexpertise?

Bel ons gratis nummer 0800 747 47

 

Neem contact op

Content

Wat is een vloerdrainage?

Bij een vloerdrainage, eventueel aangevuld met wanddrainage (box-in-the-box) wordt het binnenkomende water opgevangen en afgevoerd op automatische wijze.

Er wordt een nieuwe waterdichte opbouw gemaakt in de bestaande kelder met een opvangpunt voor het water zodat bij waterinfiltraties dit water automatisch wordt afgevoerd en geen problemen meer veroorzaakt voor het gebruik van de nieuw gemaakte kelder.

De nieuwe waterdichte opbouw van een vloerdrainage bestaat uit PVC-vloermatten en wandmatten die naadloos aan elkaar verlijmd worden voor een waterdicht resultaat. Op deze vloermatten kan nadien een nieuwe vloerplaat gegoten worden in beton voor een draagkrachtige nieuwe droge vloer.

Bij een vloerdrainage moet je rekening houden met hoogteverschillen, afwateringsniveaus en afwateringssleuven, tussenliggende hindernissen,… Je laat dus best één van onze experten de situatie ter plaatse inschatten om te kijken of een oplossing met vloerdrainage bij jou mogelijk is en op welke manier dit best kan worden uitgevoerd.

Wat is een randdrainage?

Bij uitvoering van een randdrainage wordt tegen de wanden onderaan een waterdichte rand opgemetst waarin het water van muren of kimnaad kan in infiltreren. In deze randdrainage wordt een afwatering voorzien naar een extractiepunt waar bij grote waterinfiltraties het water automatisch kan worden weggepompt. Een randdrainage kan uitgevoerd worden met een dunne rand (goot) of met een breder plateau. Alles hangt af van de voorkeur van de klant en de situatie en afwatering ter plaatse.

Bij een randdrainage is het in de eerste plaats van vitaal belang dat de opgebouwde rand waterdicht is en wordt opgebouwd vanop een waterdichte basis. Ook de afwatering en mogelijkheden voor afvoer va het water moeten altijd ter plaatse worden nagekeken.

Een specialist van Aquavent komt graag bij je langs om te kijken of een randdrainage bij jouw kelder mogelijk is en in welke vorm deze best zou worden uitgevoerd.

Garantie opstijgend vocht
Garantie opstijgend vocht

Onze garantie op kelderdichtingen

Indien je jouw kelderprobleem laat behandelen door vakmensen kiest u voor kwaliteit. Een totaaloplossing is de enige garantie op een blijvend droge kelder.

Een correcte kelderdichting vraagt kennis en ervaring van zowel de vochtexpert als de geschoolde eigen uitvoerders van een bedrijf. Aquavent werkt dan ook met eigen geschoold Belgisch personeel met ervaring en supervisie door projectleiders en technische dienst met vele jaren ervaring en 1000-en werven op de teller.

Aquavent bied jouw tot 30 jaar garantie op de uitgevoerde kelderdichtingen, je bent dus verzekerd van een blijvend resultaat en krijgt zekerheid op papier dat jouw investering op lange termijn blijft renderen.

Content

Prijs vloerdrainage

De prijzen voor vloerdrainage hangen grotendeels samen met de oppervlakte van de kelder. Ook moet bekeken worden hoe de afwatering kan voorzien worden en of er hindernissen zijn voor de afwatering die moeten verwijderd worden. Voor een gemiddelde kelder moet u rekenen dat de prijs begint vanaf zo’n 3000€.

Indien u de kelder wilt uitbreiden met wanddrainage tot een box-in-the-box zal de prijs sowieso verder oplopen in de richting vanaf zo’n 5000€ voor de gemiddelde stockagekelder.

Een randdrainage tenslotte kan soms een budgettair alternatief zijn. Hier hangt de prijs ook weer sterk af van de lengte van de randdrainage en het aantal te voorziene afwateringspunten. Reken op een vanafprijs van 2500€.

Wil u een correcte prijs op maat van u kelder? Laat dan vrijblijvend één van onze experten bij u langskomen voor een prijsofferte voor kelderdrainage op maat.

 

Prijs kelderdichting

De prijzen van kelderdichting zijn afhankelijk van de staat van je kelder omdat de ondergrond stevig genoeg moet zijn als basis van de nieuwe dichting.

Bij een gemiddelde kelder in een vrij goede staat moet u rekenen op een prijs vanaf 4000€. Hoe groter je kelder is, hoe meer materiaal en werktijd er nodig is en dus ook hoe groter de kosten kunnen zijn.

Omdat het zo moeilijk in te schatten is dient er altijd eerst een expertise ter plaatse te gebeuren alvorens een corrrecte prijs kan worden opgemaakt, de meegedeelde prijs is dus louter een indicatie.

Wil u een correcte prijs op maat van u kelder? Laat dan vrijblijvend één van onze experten bij u langskomen voor een prijsofferte voor kelderdichting op maat.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Gratis eerste advies
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!