Meestal sta je niet stil bij de lucht die je inademt, al heeft de luchtkwaliteit in huis een grote impact op je gezondheid. Hoe zuiver is de luchtkwaliteit in je woning? En wat doet ongezonde lucht met je lichaam? Tijd om dit eens te bekijken, en na te gaan hoe het staat met de luchtkwaliteit in je woning.

Luchtkwaliteit: waarop moet je letten?

Bij een verminderde tot slechte luchtkwaliteit ruikt je woning muf. Het ideale moment om een raam open te zetten. Of toch beter niet? Onfrisse geuren kan je namelijk niet altijd waarnemen, zeker niet als je eraan gewend raakt. En zelfs als je last krijgt van een onaangename geur, kan je bij extra hoge of lage buitentemperaturen niet zomaar een raampje openzetten.

Koken, douchen, sporten … de hele dag door doe je tal van activiteiten waarbij extra veel vocht vrijkomt. Als de vochtproductie en CO2-concentraties dus niet tijdig afgevoerd worden, kunnen schimmels zich vastzetten op absorberende wanden/materialen in je woning. Zie je bijvoorbeeld dat er vocht op je muren blijft staan? Of voel je je wat duizelig? Dan wijst dit mogelijk op vochtproblemen of een tekort aan verse luchttoevoer in je huis. Je huis regelmatig en grondig reinigen geeft de luchtkwaliteit tijdelijk een boost, maar biedt jou dus geen oplossing op lange termijn.

Luchtkwaliteit: waarom is het belangrijk?

Van een slechte luchtkwaliteit word je niet altijd meteen ziek, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Als je gedurende een langere periode ongezonde lucht inademt, kan je verschillende gezondheidsproblemen ontwikkelen die moeilijk omkeerbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan chronische aandoeningen zoals een allergie, vermoeidheid, migraine of een verstoorde immuniteit. Voel je je vaak minder goed? Dan is het verstandig om de luchtkwaliteit in je woning door een expert te laten onderzoeken. Enkel hierdoor kan je de kans op een slechte luchtkwaliteit definitief uitsluiten, of preventief laten aanpakken.

De luchtkwaliteit in je woning aanpakken: hoe doe je dit?

Met ventilatie in huis heb je het hele jaar door gezonde lucht in huis en hoef je geen enkel raam open te zetten. En dit biedt tal van voordelen, zeker om je binnenklimaat en kamertemperatuur op hetzelfde peil te houden. Dankzij de ventilatiesystemen bij Aquavent adem je vrij in huis en voel je je ook fitter dankzij de optimale luchtkwaliteit.

Ben je dus op zoek naar een ventilatiesysteem om sterk vervuilde lucht af te voeren, of om de hele dag door de lucht te zuiveren? We tonen je graag alle mogelijkheden. Hoe trek je bijvoorbeeld de hele dag door frisse lucht binnen? En hoe recupereer je de warmte uit de afgevoerde lucht? Bij Aquavent heb je keuze uit verschillende ventilatietoestellen en luchtzuiveringssystemen en samen bekijken we wat je precies nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld gevoelig voor pollen of andere allergische reacties? Ook jouw persoonlijke behoeften nemen we mee in de beste keuze voor jouw wooncomfort.

Verbeterde luchtkwaliteit met energiezuinige ventilatietoestellen

Bij Aquavent werken we enkel met duurzame ventilatietoestellen en luchtzuiveringssystemen zowel decentraal als centraal. Hierdoor heb je altijd een ventilatiesysteem dat energiezuinig en doeltreffend is en haalbaar is voor jouw specifieke situatie. Niet alleen het comfort in je woning is belangrijk, maar ook het comfort van weinig onderhoud en een duurzaam energieverbruik. Heb je advies nodig van een expert in luchtkwaliteit? Dan bekijken we jouw persoonlijke situatie en gaan we na welke opties je hebt om de luchtkwaliteit in jouw huis aanzienlijk te verbeteren.