Header

Aquavent is jouw expert in vochtbestrijding.

Content

Problemen met opstijgend vocht?

Opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht genoemd, ontstaat door het in contact komen van “zuigende” materialen met een vochtige ondergrond.

Doordat veelgebruikte bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld kalk en bakstenen een vrij open poriën structuur hebben nemen deze snel vocht op in contact met een natte ondergrond. Het vocht wordt als het ware omhoog gezogen (zoals een suikerklontje) en creëert problemen met jouw muurafwerkingen die niet bestand zijn tegen een constante vochtbelasting.

Opstijgend vocht zorgt voor schade van jouw muurafwerkingen zoals verf, behang en pleisterlagen

Aquavent op VTM

Aquavent werd aangesproken als vochtexpert om voor het programma “Lifestyle & Wonen” meer uitleg te geven betreffende de behandeling van opstijgend vocht in woningen. Onze expert Simon aan het woord op nationale televisie!

Hoe herken je opstijgend vocht?
Hoe herken je opstijgend vocht?

Hoe herken je opstijgend vocht?

Opstijgend vocht herken je gemakkelijkst aan de zichtbare schade zoals opkrullend behangpapier, salpeterzouten die de verf afduwen of loskomende bepleistering en plinten. Als de afwerkingslagen hol klinken heb je wellicht te maken met opstijgend vocht.

Bij opstijgend vocht is de vochtschade altijd terug te vinden op de gelijkvloerse of kelderverdieping. Denk je dat je last hebt van opstijgend vocht? Contacteer onze regionale vochtexpert voor een gratis diagnose en bevestiging.

Waarom opstijgend vocht behandelen?
Waarom opstijgend vocht behandelen?

Waarom opstijgend vocht behandelen?

Als je last hebt van opstijgend vocht in de woning zorgt dit niet enkel voor duidelijke beschadigingen aan jouw afwerkingen door verzilting maar heeft dit ook gevolgen voor de bewoners. Het opstijgend vocht verdampt immers constant in de woonruimtes en zorgt voor een verhoogde luchtvochtigheid en mogelijk ook schimmelvorming.

Als je meubels tegen muren met vochtproblemen plaatst, gaan deze ook schimmelen of rotten. Bovendien is een huis met een vochtprobleem niet populair bij verkoop van de woning. Niemand wil de correcte woningwaarde betalen voor een huis met vochtproblemen!

Waarom een vochtdiagnose laten uitvoeren?
Waarom een vochtdiagnose laten uitvoeren?

Waarom een vochtdiagnose laten uitvoeren?

Niet elk probleem van opstijgend vocht heeft een simpele oorzaak zoals een in de grond gemetste muur die vocht optrekt. De correcte behandeling van opstijgend vocht vraagt een goede diagnose en correcte behandelingsplan. Elk huis is anders en daarom komt de expert ter plaatse om het probleem te analyseren en een behandeling dat jouw probleem oplost, voor te stellen. Aarzel dus niet om een deskundige Aquavent in te schakelen voor jouw probleem.

Er worden vochtmetingen uitgevoerd, zoutstalen bepalen het niveau van aantasting en de specifieke situatie en de mogelijkheden qua totaaloplossing worden bekeken ter plaatse. Vochtbehandelingen zijn steeds op maat omdat situaties en afwerkingen in woningen steeds anders zijn. Laat u daarom adviseren door experten met ervaring uit jouw regio.

Content

Onze aanpak bij opstijgend vocht

Eerst gaan we na wat de oorzaken zijn van het probleem. We doen vochtmetingen, bekijken de aanwezige schade en stellen vast hoe erg die is en hoe het probleem het beste kan verholpen worden.

Het is immers niet onbelangrijk om niet enkel het vocht te behandelen maar ook om de vastgestelde schade nadien ook te herstellen. Bij Aquavent kiezen we voor een directe totaaloplossing voor jouw comfort.

Hoe maken wij muren droog?

Afhankelijk van de expertise wordt gekozen voor een injectiemethode of onderkappen/onderzagen van de muren. dat enkel door specialisten kan worden gedaan.
Het onderkappen van muren houdt namelijk een risico in voor de stabiliteit van de woning. Daarom proberen we deze methode zo vaak mogelijk te vermijden, tenzij het niet anders kan.

Bij het injecteren van muren wordt in de eerste plaats vastgelegd welke injectiemethode dient te worden toegepast. Gaan we de muren verzadigen met product onder druk of gaan we de muren injecteren met een silanen-creme? Veel hangt hierbij ook weer af van de structuur en stevigheid van de muur en de situatie waarin we ons bevinden (bewoond/ruwbouw).

Nadat de juiste injectiemethode is vastgelegd wordt de injectiehoogte bepaald alsook de boorafstanden en eventuele verticale injecties. Bij het injecteren moet je er vooral voor zorgen dat je het kwalitatieve product in de juiste hoeveelheden aanbrengt in de muur, vertrouw hierop op echte lokale experten met ervaring in diagnose en uitvoering.

hoe-behandel-je-opstijgend-vocht

Hoe behandelen wij vochtschade?

Nadat het vocht werd geblokkeerd door de gekozen vochtbehandeling moeten de muren nog steeds een tijd uitdrogen. De vochtbarrière is aan de basis meteen werkzaam maar het vocht boven de vochtbarrière moet nadien nog enkele maanden uitdrogen

Heb je beschadigingen en zijn er zouten vastgesteld? In dit geval is het raadzaam om de muren opnieuw af te werken met een zoutbehandeling. Afhankelijk van de metingen en beschadigingen worden zoutfolies geplaatst om kristallisering of zoutschades na de behandeling te voorkomen.

Een zoutbehandeling heeft ook het voordeel dat de muren meteen weer kunnen afgewerkt worden, zonder te moeten wachten. Zo wordt de impact van de vochtbestrijding in de behandelde ruimtes veel minder.

De juiste totaalaanpak moet met verschillende factoren rekening houden en is op maat van de vastgestelde schade, laat dit dus zeker enkel aan een professional met ervaring over.

CTA overtuigd?

Graag een gratis vochtexpertise?

Bel ons gratis nummer 0800 747 47

 

Neem contact op

Garantie opstijgend vocht
Garantie opstijgend vocht

Onze garantie bij opstijgend vocht

Indien je jouw vochtprobleem laat behandelen door vakmensen kiest u voor kwaliteit. Laat u niet verleiden tot mooie praatjes en mooie prijsjes van lichtzinnige behandelingen.

Een correcte behandeling vraagt kennis en ervaring van zowel de vochtexpert als de geschoolde eigen uitvoerders van een bedrijf.

Aquavent werkt dan ook met eigen geschoold Belgisch personeel met ervaring en supervisie door projectleiders en technische dienst met jaren ervaring en 1000-en werven op de teller.

Content

Kostprijs opstijgend vocht behandelen

De kostprijs voor het behandelen van opstijgend vocht hangt af van het aantal meter te behandelen muren en de gekozen methode. Bij injecteringen moet je rekening houden met een gemiddelde kostprijs tussen de 60€ en de 100€ per lopende meter.

Prijzen voor vochtbestrijding zijn afhankelijk van de dikte van de muur en het totaal aantal meters. Hoe dunner de muren en hoe meer muren behandeld moeten worden, des te lager de prijs per meter zal zijn.

De kostprijs voor het schadeherstel van de muren naar nieuwe staat is zeer afhankelijk van situatie tot situatie.

Om dit in te schatten is er echt wel een expertise en vaststelling ter plaatse nodig. Aquavent bied jouw ook de mogelijkheid om eventueel bepaalde voorbereidingen of afwerkingen zelf uit te voeren om de prijzen zo te drukken, dit kan handig zijn voor de betere doe-het-zelver.

Kosten opstijgend vocht

Hou er rekening mee dat het niet behandelen van jouw vochtprobleem je uiteindelijk altijd meer zal kosten dan het probleem definitief en professioneel te laten verhelpen. Door de hogere luchtvochtigheid zal je meer moeten verwarmen en verluchten om geen schimmels te krijgen.

Daarnaast zal het vocht niet vanzelf stoppen en mogelijks hoger stijgen waardoor de kostprijs voor de behandeling en herstel enkel oploopt. Indien je er snel bij bent kan je meestal grote herstelkosten vermijden.

Een huis met vochtproblemen verkopen zal veel kopers afschrikken en leidt uiteindelijk dus tot een lagere verkoopprijs.

Het is dan ook interessanter om een vochtbehandeling te laten uitvoeren mét de juiste garanties en correct herstel om de woning in een goede staat te kunnen verkopen en ook de juiste waarde te krijgen.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Gratis eerste advies
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!