Onze aanpak bij opstijgend vocht

Content

Onze aanpak bij opstijgend vocht

opstijgend-vocht2
U hebt via expertise uitsluitsel over de oorzaak gekregen dus moet er nu een plan van aanpak van het vochtprobleem worden opgesteld. De vochtexpert van Aquavent doet vochtmetingen voor de te behandelen muren en bekijkt welke afwerkingen aanwezig zijn en in hoeverre deze zijn beschadigd en/of verwijderd moeten worden.

Het is immers niet onbelangrijk om niet enkel het vocht te behandelen maar ook om de vastgestelde schade nadien ook te herstellen. Bij Aquavent kiezen we voor een directe totaaloplossing voor uw comfort.

 

Kiezen voor Aquavent is kiezen voor een correcte totaaloplossing

Hoe herken je opstijgend vocht
Hoe herken je opstijgend vocht

Hoe maak je de muren droog?

Afhankelijk van de expertise wordt gekozen voor een injectiemethode of onderkappen/onderzagen van de muren. Het onderkappen van muren is een zeer arbeidsintensief werk dat enkel door specialisten kan worden gedaan met de nodige risico’s voor de stabiliteit van de woning. Deze techniek wordt dan ook niet veel meer toegepast tenzij uw vochtexpert dit wel mogelijk acht.

Bij het injecteren van muren wordt in de eerste plaats vastgelegd welke injectiemethode dient te worden toegepast. Gaan we de muren verzadigen met product onder druk of gaan we de muren injecteren met een silanen-creme? Veel hangt hierbij ook weer af van de structuur en stevigheid van de muur en de situatie waarin we ons bevinden (bewoond/ruwbouw).

Nadat de juiste injectiemethode is vastgelegd wordt de injectiehoogte bepaald alsook de boorafstanden en eventuele verticale injecties. Bij het injecteren moet je er vooral voor zorgen dat je het kwalitatieve product in de juiste hoeveelheden aanbrengt in de muur, vertrouw hierop op echte lokale experten met ervaring in diagnose en uitvoering.

Content

Hoe behandel je de vochtschade?

Nadat het vocht werd geblokkeerd door de gekozen vochtbehandeling moeten de muren nog steeds een tijd uitdrogen vooraleer deze opnieuw volledig droog zullen zijn. De vochtbarrière is aan de basis meteen werkzaam maar het vocht boven de vochtbarrière moet nadien nog uitdrogen voor enkele maanden.

Heeft u beschadigingen en zijn er zouten vastgesteld? In dit geval is het raadzaam om de muren opnieuw af te werken met een zoutbehandeling. Afhankelijk van de metingen en beschadigingen worden zoutfolies geplaatst om kristallisering of zoutschades na de behandeling te voorkomen.

Als extra voordeel kan een zoutbehandeling ervoor zorgen dat u meteen uw muren weer opnieuw kan afwerken zonder de volledige droogtijd van de muren af te wachten. In bewoonde situaties wordt dit veel toegepast om zo de impact van de vochtbehandeling tot een minimum te beperken.

De juiste totaalaanpak moet met verschillende factoren rekening houden en is op maat van de vastgestelde schade, laat dit dus zeker enkel aan een professional met ervaring over.

Ik wil een correcte aanpak

Prijzen opstijgend vocht

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt u graag verder!

Hebt u een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen u graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit uw buurt helpt u graag verder met raad en daad!

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Adviseren en informeren
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Uw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor uw regio!