Premies vochtbestrijding

Content

Premies vochtbestrijding - laatste update, 14 november 2022

Als je vochtbestrijding grondig laat aanpakken, lopen de kosten vaak snel op. De overheid voorziet daarom premies om de financiële kost deels terug te betalen. Er bestaan premies voor vochtbestrijding op gewestelijk niveau (Vlaamse premie voor vochtbestrijding) en op regionaal niveau (stedelijke en gemeentelijke premies voor vochtbestrijding).

Premies vochtbestrijding op gewestelijk niveau

Sinds 1 oktober 2022 kan je op gewestelijk niveau enkel nog aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie. Deze overkoepelende renovatiepremie vervangt het oude systeem met de vorige renovatiepremie en verbeteringspremie. De Vlaamse verbeteringspremie kan je dus niet meer aanvragen. Ook aanvragen voor de vorige renovatiepremie zijn niet langer mogelijk.

Woon je in Vlaanderen? Dan heb je mogelijk recht op een VerbouwPremie als je je muren laat behandelen tegen optrekkend of doorslaand vocht. Ook ontvang je een premiebedrag als je jouw woning laat behandelen tegen schimmels en zwammen, bijvoorbeeld de kelderzwam. Deze premie is ook geldig als je preventieve werken laat uitvoeren, zoals wanneer je de buitengevel tegen doorslaand vocht laat bepleisteren of wanneer je een andere preventieve vochtbehandeling laat uitvoeren.

De VerbouwPremie is ook van toepassing op structurele verbeteringen aan jouw woning. Bij vochtbestrijding gaat het dan bijvoorbeeld over het plaatsen van een onderkapping, het injecteren van de muren of het plaatsen van een waterkering. Ook de reparatie van de muren valt onder deze premie.

Voorwaarden
Je komt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je woning bevindt zich in het Vlaamse gewest
  • De aanvrager staat geregistreerd op dit adres en woont er ook.
  • Behandeling van de muren tegen kelderzwam/huiszwam
  • De gedetailleerde voorwaarden vind je allemaal terug op de website van Wonen Vlaanderen.

Hoeveel bedraagt het premiebedrag?

De premie die je ontvangt, hangt af van jouw inkomen en de ouderdom van jouw woning.

Met de simulator VerbouwPremie bereken je meteen hoe groot het bedrag van jouw VerbouwPremie is.

Premies voor vochtbestrijding op gemeentelijk niveau

Ook op gemeentelijk niveau ontvang je van Vlaamse gemeentes soms een premie wanneer je aan vochtbestrijding doet. Of je dus voor een gemeentelijke premie in aanmerking komt, hangt af van de gemeente waar je woont. Op de website Premiezoeker ga je eenvoudig na of je in jouw gemeente een aanvraag kan indienen.

Heb je nog vragen over bepaalde voorwaarden of werken? Onze Aquaventen kennen de premies en reglementen en beantwoorden graag jouw vragen over de premies voor vochtbestrijding.

Hoe kan ik de premies voor vochtbestrijding aanvragen?

De renovatiepremie kan je aanvragen via ‘Wonen Vlaanderen’ zodra de werken door ons zijn uitgevoerd. Je zal ook het bewijs van betaling moeten voorleggen dat we je na de betaling bezorgen. Die facturen mogen bij de aanvraag niet ouder zijn dan 2 jaar.

Als erkende vochtbestrijdingsfirma kunnen wij je garanderen dat onze werken voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van de premie.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Gratis eerste advies
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!