Header

Aquavent is jouw expert in vochtbestrijding.

Content

Heb je schimmel in huis?

Schimmelvorming en condens komt meer en meer voor in woningen in Vlaanderen. Omdat de woningen steeds beter worden geïsoleerd, ontstaan steeds sneller problemen met ongezonde binnenhuisklimaten. Op poreuze ondergronden vormt er zich schimmel, meestal in ronde puntjes en vlekjes. De schimmel in je huis zet zich vast in koude hoeken of op koude elementen.

Op niet-poreuze ondergronden ontstaat dan weer condens (op ramen, vloertegels, PVC-buizen).
Schimmel in huis is niet fijn en ook ongezond en is niet altijd even simpel op te lossen. Je kan bij Aquavent terecht voor een gratis diagnose en komen kijken zodat we je een oplossing op maat kunnen bieden.

Zorg voor de gezondheid van je huis en jouw medebewoners en los schimmelproblemen snel op!

Hoe herken je schimmelproblemen?
Hoe herken je schimmelproblemen?

Hoe herken je schimmelproblemen?

Soms is het zeer moeilijk om een onderscheid te maken tussen een schimmelprobleem of condensprobleem en een probleem met opstijgend vocht of andere insijpeling. Bij schimmelproblemen kan je meestal de schimmels verwijderen van de aangebrachte afwerking. De schimmels vormen zich dus op de verf of op het behang.

Bij opstijgend vocht of insijpeling komt het vocht uit de muur en ontstaat de schimmel achter het behang of duwt het vocht de verf van de bepleistering. Schimmels kunnen zowel onderaan als bovenaan op de muren voorkomen en worden zo soms nogal verward met insijpeling of opstijgend vocht. Een expert met de juiste vakkennis kan de correcte diagnose maken.

Waarom je schimmelproblemen oplossen?
Waarom je schimmelproblemen oplossen?

Waarom een schimmelprobleem oplossen?

Schimmels in huis zorgen voor een ongezond binnenhuisklimaat met mogelijk ernstige gevolgen voor de bewoners. De meeste volwassenen hebben lichte kwaaltjes zoals hoofdpijn, keelpijn en vermoeidheid. Oudere mensen en jongere kinderen kunnen echter ziek worden door het inademen van ongezonde schimmelsporen.

Bij oudere mensen met verzwakte weerstand leiden schimmels in de lucht tot longproblemen en zelfs schimmelinfecties in het bloed. Bij jongere kinderen zullen de longen zich slechter ontwikkelen en ontstaat er een extra gevoeligheid voor allergenen en zelfs een verminderde longcapaciteit kan zijn (bvb astma). Het is dus van het grootste belang om een schimmelprobleem aan te pakken voor jouw gezondheid en deze van jouw medebewoners.

Waarom is een vochtexpertise nodig?
Waarom is een vochtexpertise nodig?

Waarom is een vochtexpertise nodig?

Bij schimmel in huis is het van het grootste belang om de juiste oorzaak vast te stellen. Is de schimmel in huis het gevolg van een ander vochtprobleem of komt die puur door een verzadigd klimaat?

Welke oorzaken liggen aan de basis van de verzadiging? Is de schimmel diepgeworteld of is deze nog vrij gemakkelijk te verwijderen zonder extra schimmeldodende producten en wanneer kan je deze het best verwijderen?

Onze vochtexpert komt graag bij je langs om het schimmelprobleem grondig te inspecteren en een oplossing op maat voor te stellen.

Content

Hoe lossen we jouw schimmelprobleem op?

Schimmelproblemen hebben vooral te maken met een verzadigd binnenhuisklimaat. De correcte oplossing bestaat er dan ook in om voldoende verluchting/ventilatie te voorzien in de ruimtes waar de verzadiging zich voordoet en die dus aan de basis liggen van de schimmelvorming.
Voor verschillende ruimtes bestaan er verschillende types ventilatie.

Aquavent plaatst elk soort ventilatiesysteem (centraal, decentraal) en is dus jouw ideale expert om een correcte ventilatie-oplossing op maat van je woning voor te stellen.
In bepaalde extreme gevallen kan schimmelvorming ook komen door een aanwezigheid van extreme koudebruggen. In dat geval is een extra isolatie de enige correcte oplossing om een condensprobleem op te lossen. Ook hierbij kan Aquavent je helpen en je een correcte totaaloplossing voorstellen.

Hoe worden schimmels verwijderd?

Schimmel in huis kan je meestal verwijderen met schimmeldodende componenten aangelengd met water indien het probleem oppervlakkig is. Denk aan javel/bleekwater of ammoniak in combinatie met warm water.

Je laat het mengsel inweken in de muur en nadien verwijder je met een keukenspons de schimmels van het oppervlak. Bij een diepere schimmelvorming kan het toch nodig zijn om met een schimmeldodend product te werken zoals fungicide.

In dat geval schakel je best Aquavent in omdat deze producten vrij agressief kunnen zijn en je die enkel mag uitvoeren met aangepaste bescherming. Eens de schimmels zijn verwijderd en de oorzaak correct is aangepakt (isolatie/ventilatie), keren de schimmels niet meer terug.

Hoe worden schimmels verwijderd?

CTA overtuigd?

Graag een gratis vochtexpertise?

Bel ons gratis nummer 0800 747 47

 

Neem contact op

Garantie opstijgend vocht
Garantie opstijgend vocht

Onze garantie op schimmelbestrijding

Jouw schimmelprobleem laten oplossen vraagt een aanpak op maat van je leefsituatie. Vertrouw op de expertise van Aquavent om de juiste diagnose en een voorstel op maat te maken. Met de jarenlange ervaring van onze experts kunnen we altijd een resultaat garanderen op voorwaarde dat je onze adviezen en voorstellen correct opvolgt.

Aquavent biedt dan ook resultaatgarantie op het oplossen van je schimmel- of condensprobleem indien je de correcte werken laat uitvoeren en de adviezen toepast zoals voorgeschreven door onze vochtexperten.

Content

Ventilatie plaatsen, een doe-het-zelf klusje?

Ventilatie plaatsen in bestaande woningen is een werk voor professionals. Het probleem is dat er heel veel specifieke systemen zijn waardoor je als leek gauw het verkeerde systeem of een verkeerde plaatsing zou toepassen.

Specifieke ventilatiesystemen zijn niet zomaar in een bouwhandel te vinden maar worden voorbehouden aan echte vakmensen met kennis van plaatsing en inregeling. Bovendien betaal je meer BTW bij zelfplaatsing en heb je ook een ernstig probleem als je ventilatie kapot zou gaan. Bezorg je de module dan terug waar je die gekocht hebt of kan je rekenen op een servicepakket met onmiddellijk herstel/vervanging zoals bij Aquavent?

Voor een degelijke en blijvend comfortabele ventilatie doe je dus best een beroep op een vakman van Aquavent. We hebben alle types ventilatiesystemen en kunnen je dus een perfect voorstel op maat van jouw situatie doen. We bieden een oplossing met resultaatsgarantie zodat je met een gerust gemoed in een gezonde woning kan leven.

Prijzen voor het oplossen schimmelprobleem

De prijzen voor het oplossen van uw schimmelprobleem hangen dus sterk af van de situatie en hoe erg het probleem is uitgebreid. Heb je enkel schimmel in de slaapkamer? Heb je ook last van schimmel in de woonkamer? Dient er professioneel schimmel te worden verwijderd?

Afhankelijk van het aantal ruimtes en de oorzaakruimtes voor het probleem en de ernst van de schimmels zal de prijs dus variëren. Je moet rekenen dat de prijs voor plaatsing van professionele ventilatie begint bij zo’n 1000€ naargelang het type ruimte.

Wil je een correcte prijs op maat voor jouw schimmelprobleem? Laat dan vrijblijvend één van onze experten bij je langskomen voor een prijsofferte voor schimmelbestrijding en ventilatie op maat.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Gratis eerste advies
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!