Blog

Te hoge luchtvochtigheid in je woning

Wil je weten hoe gezond jouw binnenklimaat is? Dan is naast het CO2-gehalte de luchtvochtigheid een van de meest belangrijke indicatoren. Als de luchtvochtigheid normaal is, dan ben je er zeker van dat de bouwstructuur geen te veel of te weinig aan vocht bevat.

Als er een onevenwicht is, kan dit tot vochtproblemen – en dus ook gezondheidsproblemen – leiden. Voorkomen is beter dan genezen. We brengen heel veel tijd binnenshuis door, waardoor de luchtvochtigheid een belangrijke impact heeft op de levenskwaliteit. Behalve een gezond binnenklimaat wil je ook dat jouw thuis aangenaam en comfortabel aanvoelt, het hele jaar door.

More…

Bepleisteren van muren na vocht? Waar moet je op letten?

Het is mogelijk om een muur te bepleisteren als je vaststelt dat er vocht aanwezig is, maar niet altijd. Belangrijk is dat je weet waar het vocht precies vandaan komt vooraleer je begint met pleisteren. En daarom hangt het antwoord vooral af van het feit of het om een nieuwbouw of renovatie gaat. In elk van deze situaties pak je een vochtprobleem anders aan. Bij renovatie weet je vaak niet hoe de fundering en muren zijn opgebouwd, terwijl dat bij een nieuwbouwwoning wel het geval is.

More…

Schimmels in huis, wat nu?

Heb je last van schimmels in huis? Dan betekent dit dat de woning ongezond is om in te wonen. Schimmels wijzen namelijk op verzadigde lucht en mogelijke aanwezigheid van een vochtprobleem.

Belangrijk hierbij is dus dat je de vochtigheid verlaagt, zodat schimmels geen kans meer hebben om terug te groeien. Wil je weten wat schimmels met jouw gezondheid doen en hoe je schimmels best bestrijdt? Heel goed, want in dit artikel vertellen we er jou alles over.

More…

Een vochtprobleem in huis, wat nu?

Als jouw woning een vochtprobleem heeft, dan merk je dat. Hoe groter het vochtprobleem is, hoe groter het effect ervan is zoals een vochtig binnenklimaat of veel schade aan de afwerking (verf , bepleistering).

Het is daarom belangrijk om vochtproblemen tijdig aan te pakken. We leggen jou uit hoe je vochtproblemen in huis herkent en hoe je deze vervolgens aanpakt.

More…

Waarom is ventilatie in huis zo belangrijk?

Ventilatie betekent dat je 24 uur per dag verse schone lucht binnentrekt en/of slechte lucht afvoert in jouw woning zonder dat je de ramen hoeft open te zetten.

Ventilatie zorgt dus continu voor gezonde lucht in de woning en dat is anno 2022 onmisbaar in een goed geïsoleerde woning.

More…