Blog

Vocht in de hoeken van je kamer? Dit zijn de mogelijke oorzaken en oplossingen

Is het vocht in de hoek duidelijk zichtbaar of is er zelfs meer dan één hoek aangetast? Dan doe je best beroep op een professionele vochtbestrijdingsfirma die onderzoekt met welk vochtprobleem je precies te maken hebt. Maar geen paniek: in dit artikel leggen we jou graag uit wat de mogelijke oorzaken zien en welke mogelijkheden je hebt om het vocht in hoeken professioneel te laten behandelen.

More…

Kelderzwam: wat is het en hoe doeltreffend te behandelen

Kelderzwam is een schimmel die – zoals de naam zelf aangeeft – in kelders en kruipruimtes te vinden is. Het is belangrijk om de kelderzwam snel te herkennen en deze doeltreffend te behandelen. Alleen is de kelderzwam vaak moeilijk te detecteren en daarom helpen we jou hier graag bij verder. In dit artikel vind je de belangrijkste info om kelderzwam effectief te bestrijden More…

10 veelgemaakte fouten bij ventilatie en hoe ze te vermijden

Wist je dat ventilatie vaak niet voldoet aan de wetgeving? En dan gaat het niet enkel om oude ventilatiesystemen, maar ook om de nieuwe. Vreemd zou je denken, maar eigenlijk is het dat niet: behalve een innovatief ventilatiesysteem zijn de professionele installatie en het correct inregelen minstens even belangrijk om de kwaliteit van jouw ventilatie te garanderen.

De volgende 10 fouten komen we vaak tegen in de praktijk.

More…

10 meest voorkomende fouten bij het dichten van een kelder

Zelf een kelder dichten is geen simpele klus en kan problemen veroorzaken. Door de aanwezigheid van grondwater en de druk die dit uitoefent kan je bij ondoordachte behandelingen problemen met de stabiliteit van jouw woning veroorzaken.

Een vochtprobleem in een kelder kan je daarom niet vergelijken met andere vochtproblemen. Om problemen met jouw funderingen te vermijden is het dus belangrijk dat je jouw kelder laat behandelen door een firma die gespecialiseerd is in kelderdichting. We zetten voor jou de 10 fouten op een rijtje die het vaakst voorkomen.

More…

Groene en zwarte schimmel verwijderen? Zo ga je te werk

Door groene en zwarte schimmel te verwijderen na oplossing van de oorzaak die werd voorgesteld door een vochtexpert maak je jouw woning terug gezond. Het verwijderen en voorkomen van schimmel is namelijk belangrijk voor zowel je eigen gezondheid als de staat van de woning.

Groene en zwarte schimmels hebben een negatieve impact op jouw lichaam en daarom is het belangrijk om ze meteen op de juiste manier te voorkomen.

More…