Blog

Hoe ongezond is zwarte schimmel?

Zwarte schimmel komt steeds vaker voor in huizen en appartementen. En verrassend is dat niet, want deze schimmel ontstaat op plekken waar vochtproblemen zijn door over-isolatie. Het feit dat men door de overheid wordt verplicht om meer en meer te isoleren, vergroot dus ook de kans op zwarte schimmel.

Deze schimmel verspreidt zich makkelijk, wat er vervolgens toe kan leiden dat het ook jouw gezondheid aantast. Maar hoe ongezond is deze schimmel dan, en wat doe je eraan? We leggen het je graag uit.
More…

Duurzaam wonen: ventilatie

Duurzaam wonen gaat verder dan slechts milieuvriendelijk zijn; het richt zich ook op het creëren van een energiezuinige en gezonde leefomgeving. Efficiënte ventilatie speelt hierbij een cruciale rol voor een optimaal binnenklimaat.

More…

Hoe schadelijk is kelderzwam?

Kelderzwam is een paddenstoel die – zoals de naam zelf aangeeft – in kelders en kruipruimtes te vinden is. De kelderzwam is vooral een hout aantastende schimmel en wordt ook wel “dikke kelderzwam” genoemd en komt voor in de kelders of andere plekken waar vochtproblemen zijn.

More…

Vocht in de hoeken van je kamer? Dit zijn de mogelijke oorzaken en oplossingen

Is het vocht in de hoek duidelijk zichtbaar of is er zelfs meer dan één hoek aangetast? Dan doe je best beroep op een professionele vochtbestrijdingsfirma die onderzoekt met welk vochtprobleem je precies te maken hebt. Maar geen paniek: in dit artikel leggen we jou graag uit wat de mogelijke oorzaken zien en welke mogelijkheden je hebt om het vocht in hoeken professioneel te laten behandelen.

More…