Header

Vochtbestrijding in Leuven

Aquavent is jouw expert in vochtbestrijding.

Content

Vochtbestrijding in Leuven

Last van vocht in Leuven? In Leuven zijn er heel wat mensen met vochtige woningen en appartementen. De woningen in Leuven hebben veel last van opstijgend vocht en er zijn vooral veel schimmelproblemen in appartementen en sommige woningen. Leuven heeft een klein centrum met dichtbevolkt gebied en heeft vele oudere statige herenhuizen en arbeiderswoningen waar nooit een waterkerende laag in werd voorzien.

Jouw Aquavent voor Leuven heeft al talloze woningen in Leuven en directe omgeving bezocht om een vochtoplossing aan te bieden dus kent de streek zeer goed. In Leuven moet je kennis hebben van de opbouw van woningen alvorens zomaar een oplossing aan te bieden. Contacteer dan ook jouw Aquavent met expertise in de regio en de opbouw van de woningen in Leuven.

Vochtproblemen in Leuven laat je over aan een lokale expert die de woningen en regio goed kent

opstijgend vocht
opstijgend vocht

Opstijgend vocht Leuven

Het centrum in Leuven bestaat uit oudere woningen waarbij bij het merendeel van de woningen nooit een waterkering werd voorzien in de muren en er dus opstijgend vocht is. Ook in de omliggende gemeenten en districten zijn er veel oude woningen zonder waterkering of waar de waterkering versleten is door ouderdom. Of je al dan niet échte problemen hebt met opstijgend vocht hangt vooral af van wat er in het verleden al is gedaan tegen opstijgend vocht en hoeveel er in de woningen wordt verwarmd en geleefd.

Wil je een oudere woning opknappen en muren afwerken met moderne technieken en strak design dan liggen vochtproblemen met opstijgend vocht altijd op de loer. We zien dan ook veel ernstige vochtproblemen bij gerenoveerde woningen waarbij helaas bij de verbouwing geen rekening is gehouden met opstijgend vocht met alle problemen van dien. In regio Leuven is Aquavent dé aannemer met kennis en ervaring die je definitief van de opstijgend vocht kan verlossen.

Kelderdichting
Kelderdichting

Kelderdichting Leuven

Een natte kelder in Leuven is zeker geen unicum. Leuven ligt grotendeels op zanderige ondergrond. De problematiek van waterlekken in kelders doet zich voornamelijk voor buiten het centrum van de stad gezien er in de stad zelf vrij veel water wordt gebruikt voor de albekende brouwerij en bovendien heeft Leuven ook nog ondergrondse aquaducten waardoor het water vrij vlot kan worden weggeleid van de woningen.
In Leuven zelf vinden we wel veel muffe kelders terug door hoge luchtvochtigheid alsook kelderzwammen. De oude kelders in Leuven hebben met hun oude constructie weinig tot geen afdichting en verluchting waardoor de kelderstructuren vochtig zijn. Wat deze problemen van muffe en vochtige lucht met alle gevolgen van dien in de kelders doet ontstaan.

Sowieso is de woonoppervlakte van huizen in Leuven beperkt dus is het jammer om een nuttige ruimte ongeschikt voor stockage of gebruik te laten door schimmelvorming of muffe geuren. Wil je eindelijk van die vervelende geuren en vochtige kelder af? Maak je kelder terug bruikbaar en doe beroep op een vakman van Aquavent om de juiste oplossing voor te stellen.

Schimmelvorming en ventilatie
Schimmelvorming en ventilatie

Schimmelvorming en ventilatie Leuven

In Leuven zijn er veel mensen met schimmelvorming in hun woning of appartement. In Leuven zien we vaak dat de indeling van de ruimtes in de compacte appartementen uit de jaren ‘60 en ‘70 ervoor zorgt dat er na het plaatsen van nieuwe ramen niet voldoende ventilatie meer mogelijk is op een natuurlijke manier.
In veel woningen in Leuven ontstaan er snel schimmelproblemen bij het na-isoleren door bijvoorbeeld de plaatsing van nieuwe ramen of plaatsing van isolatie in het dak of tegen de gevel.

Verluchten in een stadsomgeving zoals de Leuvense binnenstad is allesbehalve comfortabel door het omgevingslawaai en het bruisende nachtleven met de studenten. Dit zorgt ervoor dat een professionele en comfortabele ventilatie in regio Leuven eerder een basiscomfort dan een luxe hoort te zijn. Schimmelproblemen laat je best aanpakken door een professional zoals Aquavent, contacteer ons voor een gratis diagnose bij jou thuis.

Services

Welk vochtprobleem stel je vast?

Voor deze problemen
bieden wij een oplossing op maat.

About
About

Kies voor Aquavent

Onze regionale expert helpt je graag verder

Heb je een vochtprobleem? Contacteer ons en we helpen je graag zo snel mogelijk op een professionele manier verder bij het vinden van een gepaste oplossing. De Aquavent uit jouw buurt helpt je graag verder met raad en daad.

  • Steeds een regionaal vakman
  • Expertise en ervaring
  • Gratis eerste advies
  • Officieel Erkend lid van WTCB
  • Nieuwste technieken en producten
  • Ecologisch verantwoord ondernemen
Referenties

Onze klanten aan het woord

Enkel tevreden klanten, daar gaan wij voor.

 

Bekijk onze referenties

Testimonials layout 1

Jouw Aquaventen

Een vochtexpert met ervaring voor jouw regio!